Mikor és hogy derült ki, hogy nemcsak szebb, hanem finomabb is a virágoktól az étel?
– Mindig is izgatott az ehető vadnövények és az ehető virágok világa. Izgalmas, különleges szeglete ez a gasztronómiánknak. Gyűjtögettem a recepteket, és 1999-ben összegyűlt az első könyvre való anyag. A maga nemében egyedülálló mű született, a hazai ehető virágokat felsorakoztatva. Ekkor indult útjára az a kis ehető virágos „misszióm”, amelynek keretében előadásokon, kóstolókon, workshopokon ismertetem meg az érdeklődőkkel és a vendég-látós szakemberekkel a virágokban rejlő élvezeti értéket. Talán nem szerénytelenség azt állítanom, hogy ennek köszönhető, hogy mára teret nyertek a virágok, és az emberek már nem néznek furcsa szemekkel, ha egy-egy szirom megjelenik a tányéron, sőt!
Egyébként nagyon régi hagyománya van a virágok fogyasztásának: szakácskönyveket, régi leírásokat, regényeket bújtam, hogy minél több történelmi információt szerezzek. És aztán jött a próba, hiszen anélkül semmit sem szabad továbbadni. Elkészült a kísérleti kertünk sok évvel ezelőtt, ahol egy speciális növénytársításban, biokörülmények között nőnek a virágok. És készülnek az ételek, hogy mindent megkóstoljunk, és kivesézzük, miért jó, mitől lehetne még finomabb.