Ez egy PR cikk
Számos gyártó kínál különböző technológiájú és méretű, fa- vagy gáztüzelésű kemencéket otthoni használatra, de ha biztosra akarsz menni, a Grillplaza.hu olasz Alfa Forni kemencéit választod. Szabadalmaztatott technológia gondoskodik ezekben a tűzhelyekben arról, hogy kicsomagolás után azonnal használatba vehesd,hiszen építésre nincs szükség az üzembehelyezéshez.
És ha még azt is eláruljuk, hogy ezekben nemcsak pizzát tudsz sütni, hanem számtalan más ételt is, akár egy pici kertben vagy teraszon is, biztosan nem akarsz majd mást! Cikkünkből megtudhatod, miért nem tudsz igazi pizzát sütni egy hagyományos sütőben, és mit tud egy erre megalkotott tűzhely.
Az olaszok egyszerű, de nagyszerűen variálható, így sokféleképpen készíthető lepénye az egész világot meghódította, és nincs ma olyan szeglete a világnak, ahol ne ismernék. Mindenki a saját szájíze szerint készítheti, csak a tészta a biztos, bár az is több változatban készül.
Kétféle olasz verzió van, az extra vékony tésztás, ropogós római, illetve a széles karimájú, belül pedig szakadósan vékony nápolyi, illetve ott van még az amerikaiak vastag tésztás, deep dish névre keresztelt változata.
Mindegyikre kerül általában paradicsomos szósz, bár léteznek úgynevezett fehér pizzák is, ahol besamel vagy más tejalapú szósz helyettesíti a paradicsomot. Persze ahány ház, annyi szokás, így otthon gyakorlatilag ízlésünk szerint készülhet. A lelke azonban a magas minőségű alapanyagokból kelesztett tészta.
Talán próbálkoztál már Te is sütni otthon a sütőben, de hiába készítettél ötcsillagos tésztát, a végeredmény meg sem közelítette azt, amit pizzaként szeretsz. Ne csodálkozz rajta, másnak sem sikerül, még ún. pizzakövön készítve sem, hiszen a hagyományos tűzhelyek maximum 300 ℃-ra fűthetők fel, a gyorsan sülő, ropogós pizza elkészítéséhez pedig 500 ℃ szükséges.
Éppen ezért nagyszerű megoldás egy otthoni kemence, amely mindezt tudja, és különösebb előkészítést sem igényel, nemúgy, mint egy házilag épített változat, amelyet fával kell megrakni.
A profi pizzakemencék kis helyet foglalnak, gyorsan felfűthetők, egyszerűen kezelhetők, és használatuk igazi sütési élményt kínál. Mindössze 10 perc alatt elérik az üzemi hőmérsékletet, és egy lepény elkészítése nem tart tovább 90 másodpercnél.
A modern kemencék számos méretben, gáz- és fatüzelésű, fixen telepíthető és hordozható változatban készülnek, így semmi nem szab határt annak, ha nemcsak otthon, hanem a nyaralóban is sütnél egy finom pizzát vagy kemencés ételt, ugyanis ezeket a típusokat magaddal viheted.
Nem kell vesződni a kemenceépítéssel, hiszen ezek a típusok gyorsan és egyszerűen összeállíthatók és használatba vehetők.
(Fizetett PR cikk)