Ez egy PR cikk
Ha Te is szeretnéd elkerülni a kezdők útkereséséből fakadó baklövéseket, érdemes az alábbi néhány tanácsot megfogadnod. És a végeredmény egy remek fogás lesz, amivel lehet, hogy majd Te ülteted el a gondolatot egy vendéged fejében: “Ezt meg kell csinálnom otthon is!”
Azt gondolná az ember, hogy a hús kiválasztása nem egy összetett művelet, de ebből kifolyólag jó páran már az alapoknál elvéreznek. Ha túl kevés a zsír, a végeredmény száraz, rágós, kopogós lesz. Ellenben ha találsz egy segítőkész hentest, aki olyan húsokkal lát el, amiknek egyenletes a hús-zsír eloszlása, az első csatát már meg is nyerted!
A membrán eltávolítása nélkül ugyanazt a száraz és rágós eredményt érjük el, mintha rosszul választottunk volna húst. Szóval kiemelt fontossággal bír, hogy a csontos oldalon található vékony hártyát eltávolítsuk. Ennek az egyik legegyszerűbb módja az, hogy egy tompa késsel benyúlunk a membrán és a csont közé, majd óvatosan elkezdjük lazítani. Ezután egy papírtörlővel (a csúszás elkerülése végett) megfogjuk a membrán fellazított részét, és lehetőleg egy mozdulattal lehúzzuk róla az egészet.
Ezután következik az oldalas pácolása. Érdemes ehhez olyan fűszerkeveréket használni, ami minél kevesebb hozzáadott mesterséges adalékanyagot tartalmaz. Ez készülhet akár házilag is, de az üzletekben is szép számmal akadhatunk ilyenekre. A fűszerekkel alaposan bedörzsöljük az oldalast, majd egy jól zárható dobozban egy napig pihentetjük.
Ha maradandót szeretnél alkotni, az oldalast nem elég megsütni, ha nem JÓL kell megsütni. Ehhez pedig nagyon fontos a jó grillsütő. Szerencsés helyzet, hogy sok módon lehet igazán ízletes oldalast készíteni, de a legtöbben megegyeznek abban, hogy a legjobb módja a barbecue. Ehhez pedig olyan grillsütőre lesz szükséged, ami füstölésre is alkalmas. Ezeknek az ismérve, hogy kifejezetten jó hőtartó képességgel bírnak és van fedelük, ebből kifolyólag nem okoz majd gondot a lassú, alacsony hőfokon történő sütés sem.
Ha még csak most keresed álmaid grillsütőjét, nézz körül a Grillplaza.hu kínálatában, ahol grillezésre és füstölésre egyaránt alkalmas Kamado típusú grillek hosszú sora vár rád, hogy együtt készíthessétek el a tökéletes oldalast!
Ezzel a módszerrel igazán puha és omlós oldalast kapsz végeredményül. A lényege, hogy elsőként 3 órára teszed a húst a 110 fokos hőmérsékletű grillbe. Ezután kis folyadékkal kell befújni, alufóliába tekerni és azzal tenni vissza a grillrácsra 2 órára. Az idő leteltével a fóliát el kell távolítani, majd további egy órán át sütni a húst, a hőmérsékletet végig 110 fokon tartva.
Ezután pedig nincs más dolgod, mint bezsebelni az elismeréseket.
(Fizetett PR cikk)