Az idei Magyarország Tortája verseny a „Szuperélelmiszerek” tematikára épült és az alábbi alapanyagkosarakból kellett felhasználniuk a versenyzőknek minimum kettőt a nevezett tortáknál:
- bogyós gyümölcsök: áfonya, feketeribizli, csipkebogyó, szeder.
- gabonák, magvak: kendermag, lenmag, tönköly, köles.
- zöldségek: cékla, sütőtök, sárgarépa, édesburgonya.
- olajos magok: dió, mandula, tökmag, mogyoró.
Kovács Alfréd a feketeribizlit és a mandulát választotta, és végül az ő tortája, a Mákvirág lett Magyarország Tortája.
„Mesebeli torta, melyben gyermekkorom meghatározó ízei jelennek meg. A fehércsokoládés krém lágy textúrája mellett ott van a fanyar feketeribizli ízvilága, a mandulalisztes mákos piskóták és a fekete szezámmag grillázs ropogós élménye.
A mákos tészta emléke és a kertben leszakított feketeribizli is a friss süteménnyel kínáló nagyanyámat idézi.
Számos variációt követően találtam meg ezt a harmonikus összeállítást”- mesél a tortájáról Alfréd.
A második a Rigófütty lett, a harmadik helyen pedig a Fekete gyöngy végzett.
(Mindmegette/Hetek)
Iratkozzon fel a Hetek megújult hírlevelére! Hetente egy csokorban ajánljuk különleges tartalmainkat, a legizgalmasabb interjúinkat, videóinkat, világnézeti és kiemelt cikkeinket. EZEN A LINKEN TUD FELIRATKOZNI.
Legfrissebb online híreinkért csatlakozzon a Hetek belső Viber-csoportjához! Így nem kell órákat szörföznie a híroldalak között, tőlünk megkapja telefonjára a nap legfontosabb világnézeti tartalmait. CSATLAKOZZON A CSOPORTHOZ EZEN A LINKEN.