Ez egy PR cikk
Éttermekben, kávézókban, bárokban, de nyáron szinte minden vendéglátóhelyen nélkülözhetetlen egy jéggép a frissítő, hűs italok gyors kiszolgálásához. Egy-egy forró napon megnövekszik a vendégforgalom, természetesen hideg italokra vágyik mindenki, így a jéggép mellett elégedettebb is a vendég, mintha manuálisan oldaná meg a személyzet a jégkocka készítését.
A jéggépek kínálatában mindenki az igényeknek, a várható vendégek számának megfelelően választhatja ki a megfelelő kapacitású berendezést. Garantált, hogy használatával zökkenőmentessé válik a jeges italok elkészítése, hiszen a gépek könnyen, egyszerűen és praktikusan működtethetőek.
A jéggépek közül az egyik legnépszerűbb az Icematic a halk üzemmódjának, könnyű kezelhetőségének, félautomata tisztító és fertőtlenítő rendszerének, valamint azonos márkájú tárolókkal, hűtőkkel és kocsikkal kiegészíthető mivoltának köszönhetően, érdemes alaposan tájékozódni.
A vendéglátásban nélkülözhetetlen ez az ipari berendezés, amelynek rendszeres karbantartásához és szervizeléséhez a Gastro Bolt jéggép kínálata remek segítséget nyújt. Az Icematic jéggép alkatrészei között gyakorlatilag minden tartozék megtalálható, ami csak kellhet.
A különböző előállítási technológiáknak köszönhetően a jég nagysága, formája és kialakítása igen változatos. Figyelni kell a készülékek mindegyikénél azonban a felhasznált víz keménységére, hogy szükséges-e hozzá vízlágyító használata, hogy a vendég az italához a lehető legjobb minőségű jeget is kapja. A jéggép alkatrészek cseréjét pedig haladéktalanul el kell végezni!
A hűsítő italokhoz számtalanféle jég készülhet, fajtájára vendégként többnyire fel sem figyel az ember.
A legismertebb, legelterjedtebb talán a henger alakú, belül üreges jég, amely a kiszolgáló pult alá is könnyen elhelyezhető jéggéppel készül. Ez tökéletes választás éttermeknek, büféknek.
Sok helyütt találkozhatunk a jégkásával, amely tulajdonképpen egy magas víztartalmú jégdara. Leginkább a gyors olvadása miatt édesebb koktélokhoz használják csakúgy, mint a jég nuggetet. Utóbbi a jégkása egy speciális változata, csak a nedvességtartalma alacsonyabb, ezért lassabban olvad.
Végül pedig essen szó az igazi jégkockáról, amelynek tényleg kocka alakja van, és rendkívül lassan olvad. Hazai éttermekben sajnos kevés helyen találkozhatunk vele, ugyanis ez a jéggép nagyobb helyet foglal, és drágább árkategóriába is tartozik, mindazonáltal a jég igen látványos egy italban.
(Fizetett PR cikk)