Ez egy PR cikk
A választás nem nehéz, csupán a jó márkanevek mellett kell voksolni, így biztosan jó munkát végzünk majd. A következő cikkben most a Yaxell egyedi darabjaival ismerkedhetsz meg.
A Yaxell márkanév története már 780 éves! Mégcsak nem is a senki földjén, hanem a japán Seki városában született meg a név, a Kamakura korszakban. Motoshige, a közismert kardkovács akkoriban költözött a városba, és jól tudta, hogy a tökéletes kard kovácsolásához pontosan négy dologra van szükség. Minőségi acélra, Matsuzumira vagy más néven szénre, vízre és agyagra, Sekiben egyikből sem volt hiány.
Így a kardkovácsolás központja lehet, ahol a szakmabeliek kitanulhatták a mesterséget.
Aztán az 1876-os Kardelszámolási rendelet némi változást hozott, hiszen megtiltotta a kardok nyilvános viselését. Amikor a katana iránt sem volt akkora kereslet, akkor a kovácsoknak bizony változtatni kellett a profiljukon. Megindult a kisebb kardok, ollók és kések kovácsolása.
Seki fővárosa szép lassan a konyhakések fővárosává vált, és elterjedt a mondás, miszerint; „A seki konyhakések nem törnek, nem hajlanak és mindig élesek!”.
1932-ben pedig megalakult a Yaxell Corporation.
A márkanév meghajol a hagyományok előtt, így az ügyfelekkel is e szerint bánik. A kovácsokat folyamatosan támogatják a technológiai újítások, így egy valódi átjáró képződött az egyes korszakok között.
Ezenkívül a kések rendkívül magas hőfokon edződnek, majd ismét hevítik azokat. Így különleges éltartású, kemény pengék készülnek. A RAN széria 2006-ban indult el, s a termékcsalád célja az volt, hogy a penge és a markolat tökéletes egyensúlyát teremtse meg. 2020-tól pedig szerencsére hazánkban is kaphatóak a márka egyedi termékei. Amennyiben neked is jól jönne egy igazán tartós és minőségi darab, akkor a Kések Ollók Webáruház prémium szakácskései között te is megtalálod a hozzád illő eszközt!
A Yaxell szakácskések biztosítják, hogy gyorsan végezzünk feladatainkkal, és a konyhában eltöltött idő is kellemesen teljen. A gördülékenység pedig igenis az éles pengékkel kezdődik.
Tehát, ha minőségi szakácskésre vágysz, akkor a Yaxellre szavazol! Ennek pengéje a japán San Mai technológiával készül, így sokkal rugalmasabb és terhelhetőbb lesz az eszköz. Továbbá ennek anyaga szuperkemény rozsdamentes acél, amelyet két puhább damaszk acél ölel körbe.
A fekete canvas micarta markolat pedig egy olyan szintetikus anyag, amely ellenáll a nedvességnek és biztonságos használatot eredményez.
(Fizetett PR cikk)