Nagy hőség, nagy kockázat a vendéglátóiparban (x)
Nagy hőség, nagy kockázat a vendéglátóiparban (x)

www.nagykonyhai.com

2022. 06. 20.
Nyáron nem egyszerű az vendéglátóiparban dolgozók élete, hiszen sokkal könnyebben és gyorsabban romlanak az alapanyagok, mint ideális körülmények között. Mai cikkünkben bemutatjuk, hogy hogyan tudunk ellene védekezni, és mire érdemes odafigyelni.

Ez egy PR cikk

Nagyobb figyelem szükséges az élelmiszerek kezelésekor

A megnövekedett hőmérséklet következtében sokkal nagyobb figyelmet kell fordítani az élelmiszerek helyes tárolására. Így előzhetjük meg azt, hogy esetlegesen nem kívánt állapotban kerüljenek az ételek a vendégek elé.

Ezzel nemcsak vállalkozásunk hírnevét csorbíthatjuk, hanem akár gyomorrontást is okozhatunk azoknak, akik nálunk étkeznek. Ezáltal mindenféleképpen nagy figyelmet kell fordítani a jó minőségű berendezésekre, illetve azok megfelelő használatára!

Rendkívül fontos olyan helyzetekben ügyelni erre, ahol nem folyamatos a vendéglátó-ipari tevékenység folytatása. Ilyenek lehetnek például a kitelepülések vagy a tábori konyhák. De a kiszállítással foglalkozó cégek sem dőlhetnek hátra, hiszen a fuvar ideje alatt is nagy veszélynek van kitéve az ennivaló.

Így ebben a helyzetben is különleges eljárásmódot kell alkalmazni, hogy az biztosan jó állapotban érkezzen meg a célponthoz. Ebben az időben ugyanis jobban szaporodnak a romlást előidéző baktériumok, veszélyt jelentve ezzel az élelmiszerekre.

Pár fontos szabály, melyet érdemes betartani

Az árukészletünk mennyisége mindig egyezzen meg a hűtőkapacitásunkkal! Ugyan ez kicsit nagyobb logisztikát igényel, de mindenképpen érdemes rá figyelmet fordítani, hogy ne kelljen kidobni semmit.

Ezenfelül persze nem utolsó sorban azért is elengedhetetlen ez az aspektus, hiszen ha valamit nem tudunk eltárolni és megromlik, abból anyagi kárunk is keletkezik. Továbbmenve ezen a vonalon, az árukészlet ki- és bepakolásakor is szemfülesnek kell lennünk, ugyanis ilyenkor melegben nagy mennyiségű pára csapódhat ki.

Amennyiben ezt figyelmen kívül hagyjuk, akkor jegesedés indulhat el, mely szintén károsíthatja akár a hűtőberendezésünket, de az élelmiszereket is. Ez főként akkor igaz, ha olyan alapanyagok vannak a hűtőnkben, amelyek nincsenek becsomagolva. Ez szállítás során is igaz, mikor megérkeznek üzletünkbe az áruk.

Ekkor is ügyeljünk arra, hogy a portékák átvételekor azok minél kevesebb időt töltsenek a szabad levegőn, és amint csak lehet, pakoljuk el őket! Ezzel is megvédhetjük őket és magunkat is attól, hogy esetlegesen romlásnak induljanak.

Az ellenőrzés fontossága

Nyári melegben érdemes sokkal gyakrabban ellenőrizni az árukészletünket, mint azt alapból tennénk. Így esetleg már a korai fázisokban ki tudjuk szűrni, ha valamelyik élelmiszer már nem teljesen jó. Így ezt nem fogjuk felhasználni, illetve a körülötte lévő alapanyagok minőségét sem fogja tovább rontani.
Szüksége lenne Önnek profi berendezésekre az élelmiszerek megfelelő tároláshoz? A Nagykonyhai.com Webáruház ipari hűtő és fagyasztó berendezései között csupa jó minőségű hűtő vár Önre. Turbózza fel üzletét, és vigye sikerre vállalkozását profi gépek használatával!

(Fizetett PR cikk)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!