Tippek a kávézacc újrahasznosításához (x)
Tippek a kávézacc újrahasznosításához (x)

www.cafenash.hu

2022. 05. 16.
Nem szeretnéd, hogy a kávézacc a kukában landoljon? Nem is célszerű, hiszen többféleképpen is felhasználhatjuk a kávéfőzés után visszamaradt anyagot. Ha szeretnéd te is megismerni, hogy melyek ezek a módok, akkor tarts velünk!

Ez egy PR cikk

Élet a szemetesen túl

Akik nem szeretnek pazarolni, azok számára biztosan borzasztó látvány a kávé lefőzése után a kukába borítani ezt a nagyszerű alapanyagot. Nem csoda, hiszen rengeteg jótékony hatása van és többféleképpen is tudjuk hasznosítani, így minden esetben kár érte. Mutatunk is számodra most pár alternatívát, amivel a visszamaradt zaccnak hasznát tudod venni a kuka “tömése” helyett.

Első ilyen lehetőség, ha szappant készítesz belőle. Talán ez az egyik leginkább meglepő variáció, azonban a kávé jó hatással van a bőrünkre. A művelet rendkívül egyszerű. Csupán annyi dolgod van, hogy feldarabolsz egy natúr szappant, ehhez hozzáadod a zaccot, majd összemelegíted az egyveleget. Miután megolvadt, kitöltöd egy formába, és megvárod, míg megszilárdul. Mihelyst ez megtörtént, a szappan máris használatra kész.

Szeretnél prémium minőségű kávékat fogyasztani elérhető árakon? A CafeNash a kávé akciók keretein belül számos ilyen ajánlattal vár rád!

Szagos a hűtő? – a zacc ezt is megoldja

Időnként akarva akaratlanul is előfordul, hogy kellemetlen szag keletkezik a hűtőnkben, hiába használjuk azt rendeltetésszerűen. Most megmutatjuk neked, hogy hogyan tudod ezt zacc segítségével a legkönnyebben megszüntetni.

Első lépésként ki kell szárítanod a zaccot, majd ezt követően bele kell helyezned valamilyen üres dobozba vagy tárolóba. Ha ezzel megvagy, utána már csak annyi teendőd van, hogy ezt elhelyezd a hűtő hátsó részébe. Mihelyst elkészültél újdonsült készítményed már el is kezdi magába szívni a szagokat.

Továbbhaladva a soron, a kávéfőzés visszamaradt alapanyaga takarítás során is jól használható. Főként a makacsabb szennyeződések eltávolításánál lesz hasznos, amelyek sok esetben megnehezítik a mosogatás folyamatát. A kávézacc textúrájának köszönhetően fantasztikusan megbirkózik az edényre odaégett foltokkal.

Turbózd fel a komposztot!

A komposzthoz való hozzáadás talán az egyik legkevésbé ismert módja a zacc újrahasznosításának. Ez biztosan azért is van, hiszen valamivel komplikáltabb, mint az előbb használt felhasználási javaslatok.

A kávézaccban megtalálható nátrium, foszfor és kálium rendkívül hatásosan segítik növényeink fejlődését. Van azonban egy bökkenő, ugyanis a zacc a kávé lefőzése után is tartalmaz valamennyi koffeint.

Így nem árt vele vigyázni, hiszen ennek a tulajdonságának köszönhetően több virágnak vagy növénynek árthat is. Ennek hatására érdemes odafigyelni azon növényekre, melyek kedvelik a savas környezetet. Ilyenek többek között az áfonya, vagy a gyönyörű színekben pompázó azálea.

Mivel a kávézacc semlegesítő hatással rendelkezik, így kis mértékben hasznos eleme lesz a komposztnak. Nitrogéntartalmának köszönhetően pedig elősegíti azon baktériumok működését, melyek a lebontásban játszanak szerepet.

 

(Fizetett PR cikk)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!