Ez egy PR cikk
Akik nem szeretnek pazarolni, azok számára biztosan borzasztó látvány a kávé lefőzése után a kukába borítani ezt a nagyszerű alapanyagot. Nem csoda, hiszen rengeteg jótékony hatása van és többféleképpen is tudjuk hasznosítani, így minden esetben kár érte. Mutatunk is számodra most pár alternatívát, amivel a visszamaradt zaccnak hasznát tudod venni a kuka “tömése” helyett.
Első ilyen lehetőség, ha szappant készítesz belőle. Talán ez az egyik leginkább meglepő variáció, azonban a kávé jó hatással van a bőrünkre. A művelet rendkívül egyszerű. Csupán annyi dolgod van, hogy feldarabolsz egy natúr szappant, ehhez hozzáadod a zaccot, majd összemelegíted az egyveleget. Miután megolvadt, kitöltöd egy formába, és megvárod, míg megszilárdul. Mihelyst ez megtörtént, a szappan máris használatra kész.
Szeretnél prémium minőségű kávékat fogyasztani elérhető árakon? A CafeNash a kávé akciók keretein belül számos ilyen ajánlattal vár rád!
Időnként akarva akaratlanul is előfordul, hogy kellemetlen szag keletkezik a hűtőnkben, hiába használjuk azt rendeltetésszerűen. Most megmutatjuk neked, hogy hogyan tudod ezt zacc segítségével a legkönnyebben megszüntetni.
Első lépésként ki kell szárítanod a zaccot, majd ezt követően bele kell helyezned valamilyen üres dobozba vagy tárolóba. Ha ezzel megvagy, utána már csak annyi teendőd van, hogy ezt elhelyezd a hűtő hátsó részébe. Mihelyst elkészültél újdonsült készítményed már el is kezdi magába szívni a szagokat.
Továbbhaladva a soron, a kávéfőzés visszamaradt alapanyaga takarítás során is jól használható. Főként a makacsabb szennyeződések eltávolításánál lesz hasznos, amelyek sok esetben megnehezítik a mosogatás folyamatát. A kávézacc textúrájának köszönhetően fantasztikusan megbirkózik az edényre odaégett foltokkal.
A komposzthoz való hozzáadás talán az egyik legkevésbé ismert módja a zacc újrahasznosításának. Ez biztosan azért is van, hiszen valamivel komplikáltabb, mint az előbb használt felhasználási javaslatok.
A kávézaccban megtalálható nátrium, foszfor és kálium rendkívül hatásosan segítik növényeink fejlődését. Van azonban egy bökkenő, ugyanis a zacc a kávé lefőzése után is tartalmaz valamennyi koffeint.
Így nem árt vele vigyázni, hiszen ennek a tulajdonságának köszönhetően több virágnak vagy növénynek árthat is. Ennek hatására érdemes odafigyelni azon növényekre, melyek kedvelik a savas környezetet. Ilyenek többek között az áfonya, vagy a gyönyörű színekben pompázó azálea.
Mivel a kávézacc semlegesítő hatással rendelkezik, így kis mértékben hasznos eleme lesz a komposztnak. Nitrogéntartalmának köszönhetően pedig elősegíti azon baktériumok működését, melyek a lebontásban játszanak szerepet.
(Fizetett PR cikk)