Túrós-epres palacsinta
A kisütött palacsintákhoz kikeverjük a túrókrémet 25 dkg túróból, 5 dkg cukorral, 2 evkanál tejföllel és egy tojás sárgájával. A töltéskor kevés olvasztott vajjal megkenjük a palacsintát, majd erre jön a túrókrém. A félbe-negyedbe vágott epreket elrendezgetjük rajta és négyfelé hajtjuk. A palacsinta mellé is tehetünk a friss eperbl.
Vörösboros epersaláta
Hozzávalók: 80 dkg eper, 2 dl vörösbor, 5 dkg mandulaforgács, porcukor, tejszínhab.
Az epret megtisztítva egy üvegtálba tesszük. A cukorral megszórjuk, a borral meglocsoljuk, és hŐtbe helyezzük. Tejszínhabbal és pirított mandulaforgáccsal tálaljuk.
Mascarponés epres piskóta
Kétféle változat létezik, egy könnyebb, gyorsabb és egy finomabb… A könnyebb típusú bolti babapiskótából készül, míg az idigényesebbhez házilag kell megsütni a piskótát.
Hozzávalók: 30 dkg eper negyedekre vágva, 25 dkg mascarpone sajt, 2 csomag vaníliás cukor, 1 csomag babapiskóta vagy házilag sütött piskóta.
A házi piskóta hozzávalói: 5 tojás, 5 evkanál liszt, 5 evkanál cukor, 1 csomag sütpor és egy csipet só.
A tojásokat kétfelé választjuk, felverjük a habot, és lazán hozzákeverjük a lisztet, sárgáját, sütport, sót. Kivajazott tepsibe töltjük, elmelegített sütben 30-40 perc alatt megsütjük. Ha kihŐlt, rákenjük a cukorral elkevert mascarponét, és rátesszük a negyedbe vágott epreket. Ha babapiskótával készül, hasonlóan járunk el: egy üvegtál aljára lefektetjük a piskótákat, és ugyanígy rápakoljuk a többi hozzávalót.