Az alapfeltevés szerint, ha a szervezetbe kevesebb kalóriát viszünk be, mint amire szüksége van, elindul a kalóriafelhasználás, azaz a fogyás. Mivel a joghurt alacsony kalóriatartalmú tejtermék, érthető, hogy ennek a diétának alapvető részét képezi. De mit kell tudnunk a joghurtról?
A joghurtkészítés során az (általában) 5 százalék zsírtartalmú tejet baktériumtenyészettel, úgynevezett joghurtkultúrával oltják be, majd 42-46 Celsius fokos hőmérsékleten tárolják 6-8 órán át. Ez az eljárás biztosítja, hogy a káros baktériumok ne tudjanak elszaporodni, csak az
az élő joghurtkultúra, amely a bélflóránkra jótékony hatást gyakorol, továbbá elősegíti az emésztés és az immunrendszer helyes működését.
Egy századot látott megtörténni
Beszélgetés a 100 éves Bakó Ferenccel »
Ősi ünnep új ruhában: a Valentin-nap másfél évezredes története
A népszerű ünnep a pogány Római Birodalom Lupercaliájára vezethető vissza »
Magyar hősök, zsidó túlélők: drámai holokauszt-történetek
Akik elmondják az elmondhatatlant »