Reggelire müzlihez vagy granolához fogyaszthatjuk, akár a natúr, akár a gyümölcsös változatokat, de friss idénygyümölcsökkel is tetőzhetjük az adagunkat. Ha egy üvegpohárban rétegezzük fel a hozzávalókat, még szemünk is gyönyörködhet a díszes étekben. Így a felesleges cukorbeviteltől is meg tudunk szabadulni, és jobban tudjuk kontrollálni, mi kerül a reggelinkbe.
Ebéd vagy vacsora
Főétkezéskor a csirkemell és a joghurt gyakori kombináció lehet. Utóbbit használhatjuk pácoláshoz (például grillezett húsok esetében), mártásokhoz, illetve zöldségekhez mártogatóst gyárthatunk belőle. Ízesítéshez használhatunk mézet, mustárt, kaprot, fokhagymát, citromlevet, római köményt és koriandert, az adott ételnek megfelelő kombinációban. Öntethez keverjük össze a joghurtot citromlével, némi olívaolajjal, sóval és borssal.
„Keveset enni, sokat mozogni, nem nézni tükörbe” – beszélgetés a ma százkét éves Keleti Ágnes olimpikonnal
Az ötszörös olimpiai bajnok elképesztő életútja »
Tényleg egy tengerparti városban lakott Jézus?
Grüll Tibor írása »
A felavatás ünnepe: Öt testvér, akik hittek Izrael jövőjében
Hack Márta írása »