Aktuálishetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

A lapzárta csapdájában – E heti köszöntőnk

Kevesen tudják a kedves olvasók, de a Hetek aktuális lapszámát mindig szerda éjjel kell a nyomdába küldenünk, csak így tudjuk garantálni, hogy a friss, ropogós olvasnivaló péntek reggel ott ragyogjon az újságárusoknál és a postaládákban.

Létezik mesterterv egy új demokrata elnökjelölt előlépésére?

Napok óta pánikolnak és azon dilemmáznak a demokraták, hogy folytassa vagy visszalépjen-e Joe Biden az elnökjelöltségtől a sokak szerint katasztrofálisra sikeredett CNN-vitát követően. Időközben a legfelsőbb bíróság döntése is Donald Trump malmára hajtja a vizet.

Újra a Munkáspárt következhet a hatalomban Nagy-Britanniában

Tizennégy év kormányzást követően a csütörtöki választásokon megbukott a tory párt. A konzervatívok ezt az időszakot öt miniszterelnökkel és négy választással csinálták végig, és bár már az elején is nehezen indult a kormányzás, a vége már nagyon keserves lett.

Belföld

Elhozza a tűzszünetet Orbán ukrajnai útja?

Meglepetést keltett, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a héten Kijevbe utazott, hogy az ukrán fővárosban találkozzon Volodimir Zelenszkij elnökkel. Bár különböző nemzetközi fórumokon találkoztak már egymással, a két fél eddig meglehetősen hideg és feszült viszonyban állt, így most nagy feltűnést keltett a tárgyalás.

Új frakcióval  és a soros elnökséggel venné át a kezdeményezést Orbán Viktor Brüsszelben

Csaknem egy hónap telt el az uniós választások óta, de az európai közélet nem nyugszik. Óriási átrendeződések az Európai Parlamentben, viharos választások Franciaországban, és a soros elnökség, amit a magyar kormányfő a kijevi látogatásával lényegében berobbantott.

Hit és értékek

Az ördög képére és hasonlatosságára

A Sátán a gonoszság megtestesítőjéből mára az emberiség cinkosa, egy humoros, bajkeverő haver lett, és ezért nagyban felelősek a gonoszt relativizáló filmek és sorozatok. Ami e téren a legsúlyosabb tény: a sátánimádat legdurvább formáival ma már elsősorban a legfiatalabbakat célozzák meg.

HÁTTÉR

Hol vannak a fiatalok?

A Debreceni Egyetem Gyermeknevelési és Gyógypedagógiai Karának adjunktusa nemrég megjelent, Nagypálya című könyvében elemezte a hazai fociakadémiák történetét és helyzetét. Miért nem tart előrébb a magyar futball, ha egyébként minden anyagi és egyéb feltétel adott a profiképzéshez?

Mindent tud rólunk az autónk

2030-ra az értékesítésre kerülő személyautók több mint 95 százaléka internetkapcsolattal lesz ellátva. A McKinsey előrejelzései szerint az autók használati adataiból addigra 250–400 milliárd dollár éves bevételre tehetnek szert az iparág szereplői. Az összegyűjtött információkkal azonban már most is több autógyártó üzérkedik.

A német menekültügyi bürokrácia botránya

Nyomozást indított a berlini és a cottbusi ügyészség néhány külügyminisztériumi munkatárs ellen, akik az elmúlt öt évben arra használták hatalmukat, hogy gyorsított eljárásban, akár papírok nélkül vagy hamisított papírokkal is Németországba segítsenek több ezer migránst, nem ügyelve arra, hogy az állítólagos üldözöttek akár radikális imámok is lehettek.

Evander Holyfield és Nileborg Krisztián találkozása

„Hálás vagyok Istennek, hogy megáldott egy ilyen talentummal, és Vele megyek előre” – mondja a 18 éves Nileborg Krisztián ökölvívó, aki a sikeres Eb-szereplések után most a négyszeres nehézsúlyú világbajnok, Evander Holyfield támogatása révén készülhet az októberi ifjúsági vb-re Washingtonban.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!