hetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

Miért hallgat a nyugat a kurszki betörés ügyében?

Augusztus elején ukrán katonák átlépték az orosz határt Kurszk tartományban, ami a második világháború óta az első külföldi csapatok orosz területre történő behatolása volt. Azzal kapcsolatban ugyanakkor továbbra is zajlik a találgatás, mi lehetett a kiváltó ok.

Beletörik Muskba a britek bicskája?

Posztolásért, retweetért börtön. Hatalmas sokként hatott a brit kormány legújabb döntése, mellyel a southporti gyermekgyilkosságok nyomán elszabadult zavargások fő felelőseként Elon Muskot és a közösségi médiában megjelenő posztokat nyilvánította feszültségszítónak, melyek ellen a törvény teljes erejével kell fellépni.

Belföld

Szent István - látnok vagy realista volt az államalapító király?

A történelmi jelentőségű személyek egyik meghatározó jellemzője, hogy életművük akár évszázadok elteltével is aktuális üzenetekkel szolgál az egymást követő nemzedékek számára.

Hat - E heti köszöntőnk

Ezen a számon büszkélkedett vagy sopánkodott napokig a magyar. Hat aranyérem – sem sok, sem kevés.

Hit és értékek

Az olvasztótégely: Ezért van Amerikában annyi zsidó, mint Izraelben

A 19. és 20. század fordulójának kihívásai az amerikai zsidóságot a cionizmus programjának elutasítása és a liberalizmus felé mozdították el. Vezetőik ugyan idővel támogatni kezdték európai testvéreik visszatérését az ígéret földjére, ám a zsidó állam ígéretét nem vonatkoztatták saját magukra.

HÁTTÉR

Rejtett kincsek nyomában: Vakáció Toszkánában

Pompás célpont Toszkána akár egy rövid, akár egy hosszabb vakációra. Mi most nem a „kötelező” látnivalókra voltunk kíváncsiak, hanem a turistatömegektől távol a vidék szépségeire és a természeti csodákra fókuszáltunk.

Egy ország, ahol nem győzött az “arab tavasz”

Július 30-án ünnepelték Marokkóban és világszerte a marokkói diaszpóra körében VI. Mohamed király trónra kerülésének 25. évfordulóját. Magyarország első számú afrikai kereskedelmi partnerét, a Marokkói Királyságot megkerülhetetlen regionális hatalommá tette az uralkodó az elmúlt két és fél évtizedben.

Égi fejedelemségek a párizsi olimpián

A rengeteg sportsiker mellett a számos botrányról is emlékezetes marad a párizsi olimpia, amelynek nyitó- és záróünnepségén a rendezők saját bevallásuk szerint is pogány isteneket, szellemi lényeket akartak megidézni.

Miért nem lett több aranyunk Párizsban?

Egyre kiélezettebb a verseny az olimpián, hiszen minden eddiginél több nemzet képviseltette magát, és olyanok is szereztek érmet, akik eddig nem jeleskedtek ebben – értékelte Pajor István sportpolihisztor a Heteknek a párizsi ötkarikás játékokat. A magyarok szereplése ennek fényében szerinte jónak mondható.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!