hetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

Egyre több a kérdőjel az Északi Áramlat felrobbantása körül

A Wall Street Journal napokban közzétett, Hollywoodba illő történetével kísérelt meg pontot tenni az Északi Áramlat felrobbantásának ügyére, ukrán felelősöket megnevezve az ügyben. A történet azonban többek szerint sok sebből vérzik.

Ki áll nyerésre a Templom-hegyért folyó vallásháborúban?

A közelmúltban ismét felizzott a zsidóság legszentebb helyével kapcsolatos vita, mikor rekordszámú hívő imádkozott a Templom-hegyen hangosan, földre borulva atyáik Istenéhez, Itamár Ben Gvir izraeli miniszter pedig hivatalosan bejelentette: változik a status quo a térség gyújtópontjaként is számontartott területen.

Belföld

Isten éltessen,  Magyarország! - E heti beköszöntőnk

Amióta csak az emlékezetemet tudom, mindig is óriási vita övezte az augusztus 20-ai tűzijátékot.

Hit és értékek

Az aranykor vége

A nácik rémtettei hosszú időre szalonképtelenné tették az antiszemitizmus hagyományos formáit, ez azonban nem csökkentette a zsidóság kirekesztettségérzését Amerikában. Progresszív megoldási kísérleteik viszont hosszú távon ismét a zsidógyűlölet felemelkedését segítették elő.

HÁTTÉR

Népbetegség a túlsúlyosság a gyerekek körében is

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) közreműködésével készített új tanulmány szerint 2022-ben több mint egymilliárd fő túlsúlyosnak számított a világon. Az elemzésből kiderül az is, hogy napjainkban a legtöbb országban az elhízás nagyobb kihívást jelent, mint az alultápláltság. Az előrejelzések szerint 2035-ig a világ lakosságának 51 százaléka, azaz több mint négymilliárd ember túlsúlyos vagy elhízott lesz, ha nem történik valami komoly beavatkozás.

„Én fogtam meg először a babámat, ez csodálatos élmény volt”

„A közös szülésélmény még közelebb hozott minket egymáshoz, jobban tisztelem a feleségem, mint valaha” – mondja a 25 éves Vida Izsák, akirõl az OMSZ videójának köszönhetõen az egész ország megtudta, hogy egyedül vezette le felesége szülését. 19 évesen kötöttek házasságot, és immár 3 gyermekük van.

Mi történik a gyülekezetekkel Amerikában?

Az evangélumi keresztények az 1980-as években lettek „Amerika legerősebb szavazótömbje”, amely azóta is képes jellemzően konzervatív jelöltek javára billenteni a mérleg nyelvét. Ezért rendszeresen őket okolták a progresszív kérdésekben törvényhozói szinten elmaradt áttörésekért. Világi milliárdosok által finanszírozott alapítványok úgy döntöttek, félretolják az útból ezt az akadályt.

Kiemelkedő magyar sportolói teljesítmények a párizsi olimpiáról

A 33. nyári olimpiai játékokon szerzett hat arany-, hét ezüst- és hat bronzéremmel piciny országunk népessége arányában a 8., de abszolút értelemben a 14. helyen végzett. Európai viszonylatban csupán öt nagy nyugat-európai ország (francia, holland, brit, olasz és német) előzött meg bennünket. A hagyomány és az ország vezetésének sportstratégiája bizonyította, hogy Magyarország továbbra is sportnagyhatalomnak számít.

Dél-Korea: Egy ritka kivétel korunk antiszemitizmus járványában

Kulturális és történelmi okokból Dél-Korea – bár nagyon kicsi a zsidó közössége – jórészt mentes a fejlett világ más részein tomboló antiszemitizmustól, sőt a kontinensünkön is megszokott előítéletektől. A zsidóság sikerességében nem a világuralomra törő összeesküvést látják, hanem egy sokszor üldözött nép példaértékű leleményességét.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!