hetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

Felsül Putyin a kurszki behatolással?

Oroszország érzékeny presztízsveszteséget szenvedett el azáltal, hogy sem megakadályozni, sem eddig visszaverni nem tudta A kurszki régió elleni augusztus elején indított ukrán támadást. A kérdés az, hogy hosszú távon ki jöhet ki jobban a háború orosz területre történő átviteléből?

Jordánia az iráni célkeresztben

Jordániát a Közel-Kelet egyik legstabilabb országaként tartották számon a gázai háború kezdetéig. Október 7-e óta az országban mindenütt jelen lévő tüntetéseket a királyság igyekszik kezelni, azonban Irán a gázai háborút kihasználva a fennálló hatalom stabilitásának megrendítésére törekszik, amely jelentős veszélyt jelent Izrael biztonságára nézve.  

Belföld

Szárnyszegett Gólyák

Ismét botrányoktól volt hangos az egyetemi világ, ugyanis több intézményben is felháborítóra sikerült a gólyatábor. A rendezvények idén is számos hallgatónak a megalázásról és a jogfosztásról szóltak. Az intézmények persze vizsgálatot indítanak, de úgy tűnik: a több évtizedes gyakorlatban nem sok változás történik.

Egyetemes visszaélések - E heti köszöntő

Már évtizedek óta közismert, hogy milyen válogatott megalázások, szexuális visszaélések történnek a magyarországi egyetemek gólyatáboraiban. Rengeteg beszámoló kering az interneten arról, hogyan vetkőztetnek és itatnak le, pécéznek ki a gimnáziumból épphogy kilépő tizenéves lányokat és fiúkat a szervezők ezeken a rendezvényeken.

Hit és értékek

Konstantinápoly máig tartó ostroma

Számos egyháztörténeti emlék, durva háborús propaganda, terrorizmus-éltetés és pezsgő mediterrán városi élet keveredik Isztambul utcáin napjainkban. Bár Konstantinápoly rég elesett, a kultúrharc befejezetlen, talán örökös ebben a városban. Még olyan örökségek fölött is dúl a harc, melyekhez nekünk magyaroknak is sok közünk Van.

HÁTTÉR

Cserpes István: a cégeladás egy múló bolondéria volt

Tavaly az energiaválság és az élelmiszerinfláció idején felröppent a hír, hogy eladják a Cserpes Sajtműhelyt, s azóta néma csend honol a 32 éves vállalat körül. Cserpes István tulajdonossal generációváltásról, krízisekről és sikeres túlélésről beszélgettünk.

Adjuk el a holdat!

A hidegháborús űrverseny nem csak a két szuper-hatalom között dúlt. Folyt egy másik hadjárat is, az amerikai lakosság megnyerése a holdprogram ügyének, melynek kimenetele kétséges volt és temérdek dollárt emésztett fel az adófizetők pénzéből. A Vigyél a Holdra című film szerint mindez hatásos reklámkampánnyal megoldható. A sztori könnyed és retrós, ám ahogy a tudatipar működését bemutatja, az vérkomoly és aktuális.

Korhatáros meseország

Amikor a szülők elfoglaltak, a gyerekek figyelmét sok esetben a képernyő köti le. A túlzott tévézés káros hatásairól rengeteg szó esik, ám van egy másik probléma is: a Disney+ vagy a Net­flix felhozatalában igen meredek lejtmenetet láthatunk. Melegpárok, okkultizmus, érzékenyítések – nem gyerekeknek szóló tartalmak minden mennyiségben. Ezek fogyasztása – más tényezők mellett – hozzájárul, hogy növekszik a figyelem-zavar és agresszivitás az óvodás- és iskoláskorúak körében.

Egymillió alkoholista országa

Az alkoholizmus hazánkban a legszélesebb társadalmi rétegeket érintő, hosszú ideje fennálló probléma, melyet a téma szakértői a vezető egészségkárosító tevékenységek közé sorolnak. A becslések szerint Magyarországon csaknem egymillió alkoholbeteg él. Az alkoholizmus férfiaknál gyakrabban fordul elő, mint nőknél, azonban friss kutatások szerint ez az arány lassú kiegyenlítődési tendenciát mutat, ugyanis az elmúlt években egyre gyakoribbá vált a női alkoholfogyasztás is. 
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!