hetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

Kicsoda Sahra Wagenknecht, a német szélsőbaloldal új csillaga?

A hétvégén történelmi győzelmet aratott az Alternative für Deutschland (AfD) a türingiai és a szászországi tartományi választásokon. Előfordulhat azonban, hogy a német politika üstököseként feltűnt Sahra Wagenknecht és pártja lesz az igazi győztes, ha ők alakítanak koalíciót a második helyre befutó kereszténydemokratákkal.

Radikális abortuszreformot ígér az alelnök

Példátlan kampányt indított Kamala Harris az utolsó 60 napra, a demokrata jelölt a november 5-ei elnök­választás előtt egy megosztó témára építi a csatatér­államokban győzelmi stratégiáját.

Belföld

Van tanár, a telefont évek óta leadják - csodaiskolák?

Sem a pedagógushiány, sem a mobiltelefon-elkobzás nem okozott gondot a Hit Gyülekezete szabolcsi iskoláiban. Előbbi azért, mert a jóhírű intézményekhez szívesen csatlakoznak tanárok és diákok, utóbbi pedig azért, mert a mobilkorlátozást már évekkel ezelőtt meglépték – a tapasztalatok pedig pozitívak. Ezeknek is utánajártunk, a helyszínen.

Zárolt képernyő - E heti köszöntőnk

A napokban volt alkalmam beszélgetni több mint száz gimnazistával arról, hogy mit gondolnak az okostelefonok iskolai elvételéről.

Hit és értékek

Hány évünk van vissza a történelem végéig?

A rabbinikus időszámítás zavarba ejtő eltérést mutat az általunk használt tudományos kronológiához képest, hiszen több mint másfél évszázad tűnik el a történelem bugyraiban. A zavart leginkább egy Dániel prófétának adott kijelentés okozta, amelyet Isten tudatosan rejtett titok pecsétje alá. Vajon ma már tisztábban láthatunk a két időszámítás közötti ellentétben? A tét nem kicsi: közel van-e a vég vagy nem.

HÁTTÉR

Szorongásba hajszol és a transzcendens kommunikáció ellen dolgozik napjaink digitális bálványa

Az okostelefonokkal kapcsolatos vita nem újkeletű, de idén ismét fellángolt, mikor több európai ország kormánya fontolgatja, vagy már be is vezette, hogy az iskolában tilos legyen az idő-, energia-, és figyelemvámpír eszközök használata. Azzal azonban kevesebbet foglalkozunk, hogyan is hat mindez a fiatalok azon képességére, hogy a rohanó, stresszes mindennapokból kilépve minőségi időt tudjanak tölteni Istennel, ami a keresztény élet alapvető eleme.

Segíti, vagy gátolja az okostelefon az oktatást?

A közoktatás elterjedésével kezdettől együtt járt az a dilemma, hogy mi való az osztályterembe és mi nem. Korunk sajátossága, hogy most az okos­telefonok kerültek a figyelem középpontjába. Vannak, akik szerint még az iskolai tiltás is kevés.

Terrorszervezet, ami a drogpiacon is otthonosan mozog

Az Izraeli Védelmi Erők augusztus 25-én megelőző csapást mértek libanoni rakétakilövő állásokra, mely akcióval több ezer Hezbollah rakétát sikerült megsemmisíteni. A terrorszervezet számára ez jelentős csapás volt, tényleges meggyengítésük kulcsa azonban a Föld másik felén, Latin-Amerikában lehet.

Aki a vízből nézte körbe a Manhattan-szigetet

Szenzációs magyar sportsiker: Mányoki Attila 8 óra és 2 perc alatt úszta körbe a napokban a New York-i Manhattan szigetét. Ezzel teljesítette a Triple Crown három ikonikus úszását, köztük a La Manche- és a Catalina-csatorna átúszását. Mányoki Attila korábban tizennyolcadikként teljesítette az Ocean’s Seven (7 óceán csatorna keresztezés) elnevezésû nyíltvízi úszást, világcsúccsal (264 kilométer 63 óra 33.05 perc alatt).
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!