Aktuálishetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

Tucker Carlson gyalázata: A riporter két órán át népszerűsített egy neonácit

Tucker Carlson meghívott műsorába egy botrányhőst, aki két óra alatt nagyobb kárt okozott a műsorvezető szakmai hírnevének, mint sok év sajtókritika. Ám minderről kizárólag Carlson tehet.

Mi történik? Ezúttal nem az antiszemita tüntetésektől hangosak az amerikai egyetemek

Bár a főáramú média elhallgatja, a tavaly elhíresült Asbury-ébredés olyan folyamatot indított el Amerikában, melynek során kilátástalansággal küszködő Z generációs Egyetemisták tömegei fordulnak Istenhez.

Rendkívül kiélezett kampányhajrá várható az USA-ban

Miközben a Joe Bidennel szembeni elnökjelölti vitán még tarolni tudott Donald Trump, addig a Kamala Harrissel folytatott összecsapáson már nem tudott kiemelkedni. Hiába a kudarcos négyéves kormányzás és a vállalhatatlanul radikális elvek – a republikánus elnökjelölt egyelőre nem tud fogást találni a jelenlegi alelnökön.

A magára hagyott Jeruzsálem - E heti köszöntőnk

Több mint harminc éve járok rendszeresen Jeruzsálembe. Voltam itt az oslói békekötés évében, amikor egy rövid időre mindenki úgy érezte, karnyújtásnyira került a béke.

Belföld

A katolikus sztárpap, Bese Gergő homoszexuális botrányának tanulságai

Rendszeres szereplője volt a kormánypárti hírműsoroknak, nyilatkozott a sajtónak, kvázi celebpapként viselkedett a nyilvánosság előtt az a katolikus plébános, akivel szemben felmerültek a vádak, hogy valójában kettős életet élt, titokban homoszexuális viszonyai voltak, és „melegpartikon” vett részt.

Kötcsei víziók: béremelés, duplázódó adókedvezmény, új gazdaságpolitika

Nincs könnyű helyzetben a magyar gazdaság: a várt mértéknek csak a fele lesz a gazdasági növekedés, ismét emelkedik – igaz csak alacsonyabb mértékben – az infláció, és a fogyasztás kormányzat által várt erősödése is csak ábránd maradt egyelőre. Orbán Viktor azonban új cselekvési tervet vázolt a kötcsei pikniken. A cél egy erőteljes gazdasági növekedés, amely lehetőséget teremt a bérek és családtámogatások látványos emelésére. A siker kulcsa pedig a semlegesség.

Hit és értékek

Az eltűnt zsidó törzsek nyomában

Az ókor egyik legkegyetlenebb birodalma, Asszíria pusztította el Izrael királyságát és hurcolta el annak lakosait. Az izraeli törzsek útjára ettől fogva történelmi homály borul. Mit tudunk az asszír–zsidó együttélésről és e népek későbbi szerepéről?

HÁTTÉR

Forrnak az indulatok, kiszorulhat a rövidtávú lakáskiadás a belvárosból

Budapest 6. kerületének polgármestere népszavazást indított a buliturizmusról, pontosabban az Airbnb típusú, pár napos lakáskiadások betiltásáról Terézvárosban. A cél a belváros lassú elnéptelenedésének visszafordítása, szakértők szerint azonban megállíthatatlan a „túlturistásodás” folyamata.

Egy évszak elveszett

Eltűnt a nyár. Megsemmisült a korábban kedvenc évszak, most már egészen biztosan. Persze, van ez a három hónap, amit régen nyárnak neveztek, de ami helyette beférkőzött, az már nem hívható „nyár”-nak. Legalábbis a jó öreg, békebeli nyárnak semmiképp nem.

A költöző madarak és Isten bölcsessége

Még ha nem is fújnak hűvös szelek, azt minden kisiskolás tudja, hogy augusztus-szeptember környékén a madarak útra kelnek. No, nem mindegyik költözik, vannak, akik maradnak. Nemcsak Móra Ferenc gyerekversében – ahol a nagyon „okos” Varjú Varga Pál csak a meleg helyeken telelőknek készít lábbelit. Mire felnövünk, aztán megtanuljuk, hogy nem a gólya hozott bennünket, a bölömbika nem egy bölöm bika, és persze a madarak nem is hordanak cipőt… A madarak belső órája azonban nem változik.

Szabadság helyett cenzúra: Virtuális vasfüggöny épül

A britek gyakran enyhébb büntetésre számíthatnak köztörvényes bűnökért, mint egy-egy bejegyzésért a közösségi médiában. Franciaország nemrégiben letartóztatta a Telegram tulajdonosát, Brazília betiltotta az X platformot… A példák azt jelzik, hogy a jó értelemben vett online „anarchia” korszakának végéhez értünk.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!