Aktuálishetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

Trump vs. merénylők: 2/0

Vasárnap újabb sikertelen merényletet kíséreltek meg Donald Trump ellen, akit ezúttal golfozás közben ért az incidens. Ugyan a támadást sértetlenül megúszta, az egyre agresszívabb kampány nem sok jót sejtet a következő hónapokra.

Az abortuszkérdés lehet a vízválasztó az amerikai választásokon

Ahogy egyre szorosabbá válik a verseny Donald Trump és Kamala Harris között az elnöki székért, a média igyekszik választ találni a kérdésre: a republikánus jelölt mögött akkor is felsorakoznak az életpárti keresztény választók, ha az abortusszal kapcsolatos nyilatkozatai egyre inkább a demokrata pártéra hasonlítanak?

Kényszerű üresség a Szentföldön – úti beszámoló Izraelből

Egy hetet töltöttem Izraelben, bejárva az országot szó szerint a bibliai fogalommal élve „Dántól Beér-seváig”, a dél-gázai felégetett kibucoktól kezdve a júdeai dombok között magányosan építkező pionír telepe­sek táborán és a jeruzsálemi Templom-hegyen, valamint a még korábbi, ősi fővároson, a szamariai Silón át a Golán és a legészakibb határvidékig.

Belföld

Boris bosszúja - körkép az árvíz sújtotta Kelet-Közép-Európából

Súlyos károkat hagyott maga után a Boris névre keresztelt vihar Kelet-Közép-Európában. A szinte sivatagi hőséget idéző késő nyári időszakot lezáró ciklon nyomán kialakult árvizek húsznál is több áldozatot követeltek, települések sorát mosták el Lengyelországtól Romániáig akár eurómilliárdokban mérhető károkat okozva. Míg nyugati és északi szomszédainknál lassan csillapodnak a folyók, hazánkat a hétvégén éri el az árhullám. Árvízi körképet készítettünk Közép-Európából.

A nagy vizek áradnak - E heti köszöntőnk

Napok óta mindenhonnan a drámai felvételek ömlenek: elárasztott városrészek, lakhatatlanná vált házak, derékig vízben menekülő emberek. Nem várt módon fejeződött be Közép-Európában a rekord meleget hozó nyár.

Hit és értékek

Katar: Az arabok fekete báránya

Ez az állam nemcsak földrajzi értelemben türemkedik ki a többi arab állam sorából, hanem számos okból tekinthető különutasnak. Az arab médiaforradalom zászlóvivője egyben a dezinformáció fellegvára; a nyugatizálódás egyik éllovasa, ugyanakkor az alattomos, ám annál hatékonyabb dzsihádformák támogatója. Elemzés helyszíni benyomások alapján.

HÁTTÉR

„Vizet a földekre, de ne így” – aszálykörkép Szabolcsból

Az emberemlékezet óta nem látott hőség miatti aszály után jön az árvíz, ami sajnos nem oldja meg a nyári száraz­ság okozta hozamkiesést, sőt még növelheti is azt, nem beszélve az élelmiszerárak várható alakulá­sáról – a szélső­séges időjárás hatásairól, a mezőgazdaság jövőjéről kérdeztünk szabolcsi gazdákat.

„A mintaadás a legnagyobb kihívás” – interjú a Brain Bar alapítójával

Böszörményi-Nagy Gergellyel, a Brain Bar jövőfesztivál alapítójával beszélgettünk a rendezvény alapötletéről, a magyar tudományos életről, és a hosszú távú terveiről.

Áldás vagy átok az okoseszköz a hitéletben?

Terjednek az online vallási szolgáltatások Amerikában, de a személyes hitgyakorlás egyelőre még népszerűbbnek mutatkozik – derül ki egy tavaly publikált közvélemény-kutatásból. Korábbi lapszámunk rámutatott, miként nehezíti meg a folyamatos eszközhasználat az istenkeresést, a hívő elmélkedést, elcsendesedést. Vajon mennyire integrálhatóak az okoseszközök a keresztény hit megélésébe?

Mit jelent az EU számára Ankara keleti nyitása?

Úgy tűnik, véget ért az „európai álom”, ugyanis Törökország és Azerbajdzsán kérelmezte a felvételét a BRICS-országok közé. Erdoğan elnök ezzel stabilizálni szeretné Törökország helyzetét a globális hatalmak térképén – hidat képezve Kelet és Nyugat, valamint Észak és Dél között.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!