Aktuálishetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

A zsidó államot a csipogóakció után még többen gyűlölik, amiért nem hagyja magát eltörölni

Meghiúsított október 7-e 2.0, izraeli hírszerzési bravúr, rettegő terroristák, ébredező izraeli hadsereg. A Hezbollah katonai képességeinek erőteljes megnyirbálásával és a terrorszervezet kvázi „lefejezésével” új fázisba lépett a konfliktus, melyet többen már a harmadik libanoni háborúként emlegetnek.

Belföld

A Duna teljes vonalán dolgoztak az árvízvédelemben a HISZ aktivistái

Ahogyan az elmúlt évek során bármikor, amikor szükség volt rá, a Hit Gyülekezete és Szeretetszolgálatának (HISZ) aktivistái, szakemberei most is aktívan kivették a részüket az árvízzel szembeni védekezésből. Kiss Péterrel, a HISZ egyik vezetőjével beszélgettünk az elmúlt két hét tapasztalatairól.

Akár évekig is eltarthat a kárelhárítás az árvizek nyomában

Több helyen a történelmi csúcsoktól némiképp elmaradt, máshol soha nem látott folyamokká duzzasztott patakokat a közép-kelet-európai áradás, amivel hatalmas pusztítást végzett a Boris ciklon. Több mint két tucat halottat, több milliárd eurónyi kárt okozott a pusztító időjárás Olaszországtól Lengyelországig, Ausztriától Romániáig.

Hit és értékek

80 éve megszavazták Izraelt, ma elvennék a földet - mi történt az ENSZ-ben?

Az Izraellel szemben kibontakozó világméretű ellenállás okait kutatja új könyvében az ismert amerikai zsidó–keresztény szerző, Jonathan Cahn, aki úgy véli, hogy a „palesztin ügy” mögött egy több évezredes konfliktus született immár globális méretekben újjá.

Itt a lista - ezekről a területekről űzné ki az ENSZ a zsidókat

A nemzetközi jog és politika alakítói veszélyes vizekre eveztek. Az ENSZ Közgyűlés legújabb határozata arra szólította föl Izraelt, hogy egy éven belül vonuljon ki a megszálltnak tekintett területekről. A probléma az, hogy e területek jelentik a bibliai föld legjavát, amit Isten saját tulajdonaként kezel. Cikkünkben áttekintjük, mi mindent rabolnának el Izraeltől és Istenétől.

„Miért dühösködnek a pogányok?” - E heti köszöntőnk

Elképzelhető Amerika New York nélkül? Vagy Brazília Rio nélkül? Vegyük el Kairót és nincs Egyiptom. Vegyük el Tokiót és nincs Japán. Ugyanígy van ez Jeruzsálem és Izrael viszonylatában is.

HÁTTÉR

Az orosz-ukrán háború már a Budapesti Könyvfesztiválon is dúl

Az orosz kultúra szankcionálásának dilemmája az ukrajnai invázió megindulása után élénken foglalkoztatta a közvéleményt; összetettségét mutatja, hogy a kérdés máig nem jutott nyugvópontra. Sőt, újabb aktualitást adott neki, hogy egy ezzel kapcsolatos botrány egy lapunk megjelenésekor zajló hazai eseményt érint.

Oklevelet sem akartak adni neki, ma saját óramárkája van

„Szép, amit mi megvalósítunk, de az igaz érték benne az, amit mások folytatni tudnak” – mondja Városi Ferenc órásmester, aki 1964-ben, 18 évesen nyitotta meg műhelyét, amikor „maszekként”, mi több, lelkészként egyaránt osztályidegennek számított. A rendszerváltás utáni káoszban az óráscsalád előremenekült, és megalapította a patinás magyar óramárkát, az Astront.

Iszlám mintaállam Európában?

A múlt hétvégén New Yorkban Edi Rama miniszterelnök bejelentette azon tervét, hogy az albán fővárosban a bektási mozgalom, a síita iszlám szúfi rendje számára egy vatikáni stílusú szuverén enklávét hozna létre.

Mi történt a kulisszák mögött 2008-ban?

2008 őszén az ún. pénzügyi kapitalizmus válsága köszöntött be. A Federal Reserve, az amerikai jegybank a formálódó új fiskális rendszer legfőbb hitelezőjévé léptette elő magát, miközben az európai gazdaságok számára – ahogy a New Yorker magazin fogalmaz – „egy elveszített évtized” következett.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!