Aktuálishetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

Keresztény dilemmák: Miben változott 8 év alatt Trump?

Az elmúlt héten kezdődött sorozatunk első részében azt tekintettük át, hogyan változott az amerikai evangéliumi keresztény közösség Donald Trumphoz való viszonya 2015 óta. Most az ismert valláskutató-rádiós mûsorvezetőt,  dr. Michael Brownt kérdeztük arról, mi várható az idei választásokon, tényleg „elhidegült” a két fél viszonya?

Így korlátozhatják az otthoni imádkozás szabadságát Skóciában

Az otthoni imádkozás akár bűncselekménynek minősülhet az új skót törvények értelmében. Az abortuszklinikák körül kialakított „biztonsági zónákban” korábban a néma ima miatti eljárások már több ízben is vezettek botrányhoz, a keresztények pedig attól tartanak, hogy most újabb, súlyos csorba eshet a vallásszabadságon.

Belföld

TEV: Nincsenek bevándorlók, nem nőtt az antiszemitizmus

Magyarországon – számos nyugat-európai országgal ellentétben – a Hamász tavalyi izraeli terrortámadása óta nem nőtt az antiszemitizmus. „Európában nálunk van a legkevesebb gyűlölet-bűncselekmény, s a magyarok 82 százaléka elismeri Izrael állam létjogosultságát és önvédelemhez való jogát” – mondta el friss kutatásukról Szalai Kálmán, a Tett és Védelem Alapítvány elnöke. 

Selyemzsinórt küldtek Brüsszelből Orbánnak?

Time to go. Ezzel a három szóval és egy fotómontázzsal „küldött selyemzsinórt” az Európai Néppárt Orbán Viktornak a héten a Facebookon. A Fidesz tiltakozik: Menczer Tamás szóvivő szerint újra külföldről akarják megmondani, milyen kormánya legyen Magyarországnak. Brüsszel eddig csak a pénzcsapok tekergetésével üzent, most azonban a jelek szerint nagyobb fokozatra kapcsoltak. 

Hit és értékek

Dzsihád a selyemfotelből

A Közel-Kelet új mediátoraként tetszeleg, miközben a béke egyik legfőbb akadályozója. A szólásszabadság bajnokaként mutatkozik, de az al-Dzsazírán szélsőséges propagandát áraszt. Álságos geopolitikai szerepvállalása miatt saját arab szomszédjai is megpróbálták elszigetelni, ám Katar a közel-keleti konfliktusok fősodrában maradt. Elemzés helyszíni benyomások alapján.

HÁTTÉR

Magánzsebek megtömésére fordított Nobel-díjak?

A Nobel-díj-bizottság döntése legtöbbször állásfoglalás – az idei fizikai és kémiai díjak üzenete, hogy a mesterséges intelligencia (MI) a tudományos fejlődés középpontjába került. Talán nem jelentéktelen részlet az sem, hogy a jutalmazottak szorosan kötődnek a magánszektorhoz, elsősorban pedig a Google-hoz.

A zajszennyezés mint civilizációnk betegsége

Mindenki hallott már valamilyen kontextusban a zajszennyezésről, de közel sem annyit és úgy, ahogyan azt a téma, fajsúlyossága okán megkövetelné. Ellentétben a nagyvárosok sűrű szmogfelhőivel, a zajt nem látjuk, de ez nem ok arra, hogy ne vegyünk róla tudomást: a WHO szerint ez a légszennyezés utáni második legnagyobb veszély az emberi egészségre nézve.

Az MI jövője: Gigaberuházások

A Covid után a köztudatba berobbant mesterséges intelligencia azt ígérte, hogy forradalmasítja az életünket és gyökeresen átalakítja a munkánkat, magánéletünket és a médiát. Mi valósult meg ebből, és mi van a több tízmilliárd dolláros befektetések mögött?

„Ikonikus épület” a város jólétéért

Új gyülekezeti csarnok alapkövét tette le a város szívében a Dunaharaszti Hit Gyülekezete. Az eseményen Kiss Gergely jegyző hangsúlyozta, hogy a városkép hamarosan egy modern, ikonikus épülettel gazdagodik, amely nemcsak hitéleti célokat, hanem a város egészének fejlődését is szolgálja majd.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!