Aktuálishetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

Vágatlanul: A betiltott interjú a volt elnök amerikai tanácsadójával

A Hetek videóinterjút készített Dr. Jerome Corsi amerikai újságíró-szerzővel, Donald Trump korábbi tanácsadójával, akit az elnök elleni kongresszusi vádemelési eljárásban is megvádoltak, mint kiderült alaptalanul. A beszélgetést – amelyben az elnökválasztáson kívül szóba került a Corsi és Viganó érsek alapított Antiglobalista Szövetség programja is – a YouTube a publikálás után letiltotta. Az alábbiakban a betiltott interjú teljes szövegét olvashatják.

Ukrajnában harcolna egymás ellen a két Korea?

Alkotmányban rögzített ellenség, határ menti villongások és háborús hangulat: egyre erősebben lángol a két Korea közötti feszültség, amit tovább árnyalnak azok a hírek is, hogy titkosszolgálati jelentések alapján Észak-Korea Oroszország oldalán készen áll belépni az orosz–ukrán konfliktusba.

„Fáznak” a nyugati vezetők Zelenszkij „győzelmi tervétől”

Volodimir Zelenszkij bemutatta a „győzelmi tervét” múlt hét szerdán, először az ukrán parlamentben, majd pedig a brüsszeli EU-csúcson is, de az üdvrivalgás helyett inkább általános aggodalom fogadta az ukrán elnök öt pontját. Felmerül a kérdés, hogy vajon tényleg képes ez a terv győzelemhez és békéhez vezetni, vagy csak olaj a tűzre?

Betiltott interjú  az elnökválasztásról - E heti köszöntőnk

Mindent megtesznek a demokraták annak érdekében, hogy megakadályozzák Donald Trump visszatérését, még az evangéliumi keresztényeket is megpróbálják összezavarni azzal, hogy Trump valójában a mély állam trójai falova, aki a bankárvilág és a háttérhatalmi elit markában van – állítja a Heteknek adott interjúban dr. Jerome Corsi, veterán újság­író-szerző, aki szerint a volt elnök most felkészültebb a második ciklusra, mint anno az első elnöksége idején, amikor még ő is naiv volt a washingtoni elit velejéig hazug és korrupt világával kapcsolatban.

Belföld

Mit üzen ma 1956 példája?

Az 1956-os magyar forradalom az elmúlt közel hatvan évben hivatkozási ponttá vált. Magyarországon és nemzetközi szinten is. A forradalom eseményei mellett az üzenete és az utóélete is nagyon tanulságos. A közelmúlt belpolitikai adok-kapokja miatt is fontos az ünnep tekintetében tisztábban látnunk. Fontos volna, ha az eseményekkel tisztában lenne mindenki, aki a forradalommal kapcsolatban véleményt nyilvánít. 

Hit és értékek

Amerika elnökeinek kapcsolata az okkultizmussal

Az Amerikai Egyesült Államok több elnöke nem csupán titkos társaságok tagja volt, de olykor a Fehér Ház lakói is aktívan részt vettek okkult praktikákban. Szeánszok, kísértetjárások és hasonló, gyakran legendaként lesajnált jelenségek kísérik az elnöki rezidencia történetét. Mindez abban a korban kezdődött, amikor a spiritizmus és a mágia virágzott Amerikában.

HÁTTÉR

Horvátország ősszel: Bővizű patakok, vízesések földje

Pompás úti cél a nemzeti parkok felkeresése Horvátországban az őszi szünetben vagy egy hétvégén. Déli szomszédunk ugyanis nyolccal is büszkélkedhet, és a túrák során akár Winnetou nyomába eredhetünk, sőt vidám mandarinszüreten is részt vehetünk.

Hogyan alakul ki a halálkultusz egy társadalomban?

A nácik nemcsak haláltáborokban követtek el tömeggyilkosságokat, hanem orvosi és társadalmi érdekekre hivatkozva eutanáziaközpontokban is. Ezek ma múzeumokként emlékeztetnek arra, hogy hiába racionalizálják embe­rek megölésének kritériumait, azok mindig önkényesek maradnak. Emellett azt a társadalmi üzenetet közvetítik, hogy van olyan kategória, amelybe azok sorolhatók, akiknek „nem kellene létezniük”.

Keresztény alapítónak köszönhetjük a Legót

Szinte nincs olyan gyerek, aki ne kapott volna már egy legókészletet, sőt valószínű, hogy ez a szüleikkel is „előfordult” hajdanán. Viszonylag sokan tudják, hogy a céget egy ácsmester alapította egy kis közép-jyllandi városkában. Az azonban már kevésbé ismert, hogyan vészelte át Ole Christiansen az őt ért megpróbáltatásokat.

Bántalmaznak vagy életre nevelnek?

Bár törvény tiltja a gyermekverést, a magyarok többsége nem ellenzi a nevelési célzatú, enyhébb fizikai fenyítést, ugyanakkor a tartós sérülést okozó bántalmazást mindenki elítéli. Szakmai szempontból egyértelműen zéró tolerancia van érvényben, aminek a gyakorlati megvalósulásáról szakembereket kérdeztünk.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!