A paradicsomokat meghámozzuk. Az uborkát vékonyra szeleteljük, sóval
meghintjük, 10 percig állni hagyjuk, majd leöntjük a levét. A többi zöldséget
apróra vágjuk, a fűszereket is finomra aprítjuk. A kenyérszeletekről levágjuk a
héjat, egy kevés vízben megpuhítjuk, majd kinyomkodjuk őket, és meglocsoljuk
ecettel. A paradicsomot a zöldségekkel, a kenyérrel, a sóval, néhány csepp
Tabascóval, 2-3 jégkockával és kevés olívaolajjal simára turmixoljuk (az
uborkából és a paprikából egy keveset félreteszünk). Az összeturmixolt
zöldséglébe belekeverjük a joghurtot is. Csészében tálaljuk a maradék
felkockázott zöldséggel és bazsalikommal fűszerezve. Friss pirítóssal különösen
jó ízű.