A meghámozott padlizsánokat leöntjük a citromlé, 1 evőkanál só és 1 dl víz
keverékével, hogy ne barnuljanak meg, amíg előkészítjük a többi hozzávalót.
Tegyük a zöldségeket, az olívaolajat és 1,5 dl vizet egy nagy serpenyőbe.
Tegyük bele a padlizsánokat is, amelyeket vágjunk fel 5 cm hosszú, 2 cm széles
hasábokra. Sózzuk meg, és erős lángon főzzük 5 percig, majd közepes lángon még
negyed óráig, amíg a padlizsán megpuhul, de még nem válik pépessé. Tegyük félre
hűlni. Az ecetet, fokhagymát és fűszereket keverjük össze és öntsük a salátára.
Hidegen tálaljuk étvágyhozó előételként vagy könnyű húsok kíséretében köretként.
Jó étvágyat!
Egy századot látott megtörténni
Beszélgetés a 100 éves Bakó Ferenccel »
Ősi ünnep új ruhában: a Valentin-nap másfél évezredes története
A népszerű ünnep a pogány Római Birodalom Lupercaliájára vezethető vissza »
Magyar hősök, zsidó túlélők: drámai holokauszt-történetek
Akik elmondják az elmondhatatlant »