Hozzávalók: 15 dkg sült tök, 10 dkg kekszmorzsa, 7 dkg cukor, 10 dkg lágy
margarin, őrölt fahéj, 3 dkg hántolt tökmag.
Egy kisebb sütőtököt megmosunk, feldarabolunk, kimagozunk és fóliával bélelt
tepsiben megsütünk. 15 dekányit hűlésig félreteszünk, a többit még melegen
elfogyasztjuk, de készíthetünk dupla adagot is. A sült tököt villával
összenyomkodjuk, a cukorral, margarinnal habosra keverjük. Fűszerezzük fahéjjal,
majd hozzáadjuk a kekszmorzsát. Fél órára a hűtőbe tesszük, ami alatt egy
serpenyőben enyhén megpirítjuk a tökmagot. Diódarálón ledaráljuk, 1 evőkanál
kristálycukorral elkeverjük. A sült tökös masszából 3 cm átmérőjű labdákat
formálunk, és meghempergetjük a pirított, darált tökmagban.
Egy századot látott megtörténni
Beszélgetés a 100 éves Bakó Ferenccel »
Ősi ünnep új ruhában: a Valentin-nap másfél évezredes története
A népszerű ünnep a pogány Római Birodalom Lupercaliájára vezethető vissza »
Magyar hősök, zsidó túlélők: drámai holokauszt-történetek
Akik elmondják az elmondhatatlant »