Hozzávalók a szörphöz: 20-22 fürt bodzavirág, 10 liter víz, 7 kg cukor, 5
egész citrom megmosva és felkarikázva, 10 dkg borkősav vagy citromsav.
Elkészítés: Felfőzzük a vizet a cukorral. Ha kihűlt, hozzáadjuk a megmosott
bodzavirágot és a felkarikázott citromot. 1 dl vízben elkeverve felfőzzük a
megadott mennyiségű borkősavat vagy citromsavat. Összekeverjük a bodzalevet és a
borkősavas vagy citromsavas oldatot, majd hagyjuk négy napig állni. Naponta
kevergessük meg az így előkészített levet. Az ötödik nap leszűrjük és üvegekbe
töltjük a szörpöt.
A szörp felhasználásával bodzafagylalt is készíthető, méghozzá a vanília
alapfagylalt ízesítésével. A rántott bodza palacsintatésztába mártott virág
megsütve.