hetilap

Hetek hetilap vásárlás
görög saláta
RECEPT

2007. 05. 09.
A görög saláta, a horiatiki megkerülhetetlen étel Görögországban, de lassan a világ bármely pontján is.

Hozzávalók négy személyre:

3 nagyobb érett paradicsom

2 közepes uborka

1 zöld paprika

1 lila hagyma vagy 1 cs újhagyma

15 dkg feta sajt

1 maréknyi olajbogyó

1 cs petrezselyem

(1 cs porcsin)

4 leveseskanál olívaolaj

1 leveseskanál borecet

só (bors)

Elkészítés: alaposan megmossuk a zöldségeket. Felkarikázzuk a paradicsomot, a
meghámozott uborkát, az új-vagy lilahagymát és a zöldpaprikát, majd az összes
zöldséget az olajbogyókkal együtt egy salátástálba teszszük. Külön tálkában
elkészítjük az öntetet a borecet, az olívaolaj, a só és az apróra vágott
zöldfűszerek összekeverésével, majd az egészet óvatosan összeforgatjuk a
salátának valókkal. Tálaláskor a tetejére teszünk egy-egy szelet fetát, vagy
meghintjük fetadarabokkal.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!