Hozzávalók négy személyre:
3 nagyobb érett paradicsom
2 közepes uborka
1 zöld paprika
1 lila hagyma vagy 1 cs újhagyma
15 dkg feta sajt
1 maréknyi olajbogyó
1 cs petrezselyem
(1 cs porcsin)
4 leveseskanál olívaolaj
1 leveseskanál borecet
só (bors)
Elkészítés: alaposan megmossuk a zöldségeket. Felkarikázzuk a paradicsomot, a
meghámozott uborkát, az új-vagy lilahagymát és a zöldpaprikát, majd az összes
zöldséget az olajbogyókkal együtt egy salátástálba teszszük. Külön tálkában
elkészítjük az öntetet a borecet, az olívaolaj, a só és az apróra vágott
zöldfűszerek összekeverésével, majd az egészet óvatosan összeforgatjuk a
salátának valókkal. Tálaláskor a tetejére teszünk egy-egy szelet fetát, vagy
meghintjük fetadarabokkal.
Egy századot látott megtörténni
Beszélgetés a 100 éves Bakó Ferenccel »
Ősi ünnep új ruhában: a Valentin-nap másfél évezredes története
A népszerű ünnep a pogány Római Birodalom Lupercaliájára vezethető vissza »
Magyar hősök, zsidó túlélők: drámai holokauszt-történetek
Akik elmondják az elmondhatatlant »