Elkészítés: Pörköljük meg a tökmagot a 180 C/350 F/Gáz 1,5 fokozatú
előmelegített sütőben úgy, hogy 20 ml olívaolajjal megkenjük a tökmagot, majd
egy tepsibe tesszük és 8-12 perc alatt aranybarnára pirítjuk. Vigyázzunk, meg ne
égjen. Vágjuk fel a görögdinnyét, távolítsuk el a héját, ha van idő, magozzuk
ki. Helyezzük tányérra az összevágott görögdinnyét, szórjuk meg a fetadarabokkal
és a pirított tökmaggal, a frissen őrölt borssal, öntsük nyakon egy kis
olívaolajjal. Citromszeletekkel dekorálva tálaljuk. (Culinaris.hu)
Egy századot látott megtörténni
Beszélgetés a 100 éves Bakó Ferenccel »
Ősi ünnep új ruhában: a Valentin-nap másfél évezredes története
A népszerű ünnep a pogány Római Birodalom Lupercaliájára vezethető vissza »
Magyar hősök, zsidó túlélők: drámai holokauszt-történetek
Akik elmondják az elmondhatatlant »