Elkészítés: Felkockázzuk a kenyeret és a paradicsomot közepes nagyságú
darabokra. Meglocsoljuk őket olívaolajjal, hozzátesszük az apróra vágott
lilahagymát, fokhagymát, lehetőleg friss bazsalikomot. Sózzuk, borsozzuk.
Kerülhet bele még egy kevés szardella, olaj- vagy kapribogyó is tetszés szerint.
Pár órát hagyjuk állni a hűtőben, hogy összeérjenek az ízek. Önmagában vagy
friss fehér sajtokkal is kitűnő.
Egy századot látott megtörténni
Beszélgetés a 100 éves Bakó Ferenccel »
Ősi ünnep új ruhában: a Valentin-nap másfél évezredes története
A népszerű ünnep a pogány Római Birodalom Lupercaliájára vezethető vissza »
Magyar hősök, zsidó túlélők: drámai holokauszt-történetek
Akik elmondják az elmondhatatlant »