Elkészítés: A vöröshagymát finomra aprítjuk. A csirkehúst jól megmossuk,
kockára vágjuk. A karfiolt rózsáira szedjük, a gombát és a répát tisztítás után
apróra szeljük.
A vöröshagymát előhevített olajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a csirkehúst, és
együtt pirítjuk tovább. Felöntjük fél liter tyúkhúsleveskockából készített
levessel, beletesszük a karfiolt, és kis lángon főzzük. Mikor a hús félig
megpuhult, a gombát, a répát és a zöldborsót hozzátesszük, és tovább főzzük. Egy
csomag Maggi Tejszínes-gombás fixet csomómentesen elkeverünk a tejföllel, és
behabarjuk vele a levest. Frissen vágott petrezselyemzölddel, szűrt citromlével
ízesítjük, és lassú tűzön készre főzzük. Őzláb- és szegfűgombával is finom.
Egy századot látott megtörténni
Beszélgetés a 100 éves Bakó Ferenccel »
Ősi ünnep új ruhában: a Valentin-nap másfél évezredes története
A népszerű ünnep a pogány Római Birodalom Lupercaliájára vezethető vissza »
Magyar hősök, zsidó túlélők: drámai holokauszt-történetek
Akik elmondják az elmondhatatlant »