Káposztásmegyeren közel három éve nyitott meg a természetes alapanyagaival és egyedi ízeivel hamar a környék kedvencévé előlépő Édes-Gyömbér Cukrászda. Karácsony előtt hagyományos és különleges süteményekkel és sok meglepetéssel várják itt a vásárlókat, akik mind húzhatnak a zsákbasütiből. „A karácsonyi bejglijeink kissé puhább, keltebb tésztából készülnek” – mondja Csilla, és a kóstoló is csak azt erősíti meg a laikusban, hogy a bejgli értő kezek munkája. A diós bejgli igazi dióból, kandírozott narancshéjjal, csipetnyi fahéj ízesítéssel készül, a mákos pedig kandírozott citromhéjjal, de kérhető meggyel is. „Van még gesztenyés bejglink, idei különlegességünk pedig a marcipános-csokoládés bejgli” – folytatja a felsorolást a sütemények alkotója, és finoman utal rá, hogy szíve szerint a környék összes háziasszonyáról levenné a gyártási folyamat terhét. Hogy a választás könnyebb legyen, mindenkit szeretettel és bejglikóstolóval várnak. A karácsonyi sütemények palettáját tovább színesíti a gyümölcskenyér, amely aszalt szilvával, sárgabarackkal, mazsolával, fügével, kandírozott narancshéjjal és kandírozott áfonyával készül. És van egy igazi kuriózum is – avat be lelkesen Csilla –, amolyan igazi ünnepi nyalánkság: a tejszínes, belga csokoládés krémmel töltött torta, mézeskalács ízesítéssel. Ennek hallatán az ember tényleg elhalasztja a diétát, vagy két lépéssel odébb kezd el nézelődni az Édes-Gyömbér Cukrászdában, ahol a ház asszonya a cukorbetegeknek és diétázóknak kedvez. Ha már eleget gondoltunk magunkra a rendkívül inspiráló süteményillatban, ne felejtsük: a sütemény kiváló ajándék is!
Budapest IV. kerület, Galopp u. 2. – www.edesgyomber.hu