Ám az eseménysorozat zsűrijének nem csupán a megszokott költeményeket kellett végigkóstolniuk. A rendezvény bírói olyan újfajta csokoládékat is teszteltek, amelyek nem fukarkodtak az extremitásokkal sem. Az Ethnic Chocolate cég például a kakaóvaj, zöld tea, valamint csokoládémassza elegyéből összeállított "Zöld"-jére a legbüszkébb, amelynek készítése során ráadásul a veszélyeztetett kakaófajtákat is messzire elkerülik a gyártók. A "legjobb kézi készítés? csokoládé" tavalyi győztese, a Chocolate di Bruco idén a nyertes nassolnivalók fahéjas verzióján dolgozik, de némely gyártó még a cukormentes csokoládé előállításától sem riad vissza. (Newsweek – Meleg Viktória)
Egy századot látott megtörténni
Beszélgetés a 100 éves Bakó Ferenccel »
Ősi ünnep új ruhában: a Valentin-nap másfél évezredes története
A népszerű ünnep a pogány Római Birodalom Lupercaliájára vezethető vissza »
Magyar hősök, zsidó túlélők: drámai holokauszt-történetek
Akik elmondják az elmondhatatlant »