Az, hogy hogyan viszonyul egy család a közös étkezésekhez, sok mindentől függ. Befolyásolják a gyermekkorban látott minták, a tradíciók őrzése vagy éppen elhagyása. Már az egészen kicsik hozzátáplálásának megkezdésekor érdemes bevonni a gyermekeket, hogy ők is az asztaltársaság részei legyenek. Így a család többi tagját látva, korán elsajátíthatják a követendő étkezési szokásokat.
A „családi asztal” jelentheti a lelassulást, megnyugvást, minőségi együttlétet, kommunikációt. A dinamikus hétköznapok miatt sok családban a nagy, közös étkezésekre legjellemzőbb módon hétvégén kerül sor. Nagy terhet róhat a háziasszonyokra hétvégéről hétvégére, hogy mi is kerüljön az asztalra. Célszerű ilyenkor a minél kevesebb időt igénylő, mégis finom, és persze egészséges recepteket alkalmazni.
Jó, ha már hétközben kitaláljuk, mit szeretnénk a családnak kínálni hétvégén, így sok időt megspórolhatunk, hiszen nem aznap kell beszerezni a hozzávalókat; dolgozzunk előre!
Egy századot látott megtörténni
Beszélgetés a 100 éves Bakó Ferenccel »
Ősi ünnep új ruhában: a Valentin-nap másfél évezredes története
A népszerű ünnep a pogány Római Birodalom Lupercaliájára vezethető vissza »
Magyar hősök, zsidó túlélők: drámai holokauszt-történetek
Akik elmondják az elmondhatatlant »