A nagy zabálás helyett: így táplálkozzunk karácsonykor
A nagy zabálás helyett: így táplálkozzunk karácsonykor
2021. 12. 21.
A téli hónapokban kiemelkedő jelentőségű, hogy a táplálkozásunkkal támogassuk a szervezetünk védelmi rendszerét, erős immunitást építsünk. Ez nem jelenti azt, hogy lemondunk az ízélményekről! A téli tartósan hideg hőmérséklet, a napfényes órák csekély száma mind hatással van a szervezetünkre, a közérzetünkre, hangulatunkra is. Több az igényünk a hosszabb alvásra, a melegítő hatású, lelket is melengető ételekre. A hideg évszak sajátossága az is, hogy szűkösebb kínálat áll rendelkezésünkre a természet adta élelmi forrásokból, ami befolyásolja táplálkozásunk változatosságának, színességének lehetőségeit. Ez azonban nem jelenti azt, hogy emiatt ne lehetne tudatosan, természetesen, változatosan alakítani az étrendünket. /2021.12.22. (XXV/51-52) /