hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Ezerarcú rántott hús
Recept

2006. 09. 27.
A régi vicc is úgy tartja: Magyarország államformája a rántott hús. Méltán viseljük e bélyeget, hisz az igazi magyar gyomor télen-nyáron vágyik a bundába öltöztetett hússzeletre. De hogy mégse legyen oly egyhangú nemzeti ételünk, változtassunk egy keveset a megszokott elkészítési módján.

Alapeset: A besózott húst először lisztbe, felvert tojásba, majd
zsemlemorzsába (továbbiakban: prézli) forgatjuk, végül forró olajban
aranybarnára sütjük.

1. variáció: Vajon pirítsunk két gerezd zúzott fokhagymát, adjunk hozzá vágott
petrezselymet és egy citrom levét. Panírozás előtt kenjük meg vele a
hússzeleteket.

2. variáció: Keverjünk a prézlibe tökmagot, napraforgómagot, szezámmagot.

3. variáció: A felvert tojáshoz adjunk reszelt sajtot és egy késhegynyi
szerecsendiót.

4. variáció: Keverjünk el a prézlivel darált diót vagy kókuszreszeléket
fele-fele arányban.

5. variáció: Ínyencek és lisztérzékenyek a prézli helyett használhatnak
burgonyapüré-pelyhet vagy kukoricapelyhet.

+1 ráadás: Extra ropogós bunda érdekében a kétszeri panírozás ajánlott.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!