Elkészítés: A tollhegytésztát forrásban lévő sós, enyhén olajos vízben
kifőzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük. Elkészítjük a mártást: A vajat
felmelegítjük, hozzáadjuk a lisztet, és világosbarnára pirítjuk, majd
felengedjük a langyos tejjel, és sűrűn kevergetve mártássá főzzük. Fűszerezzük
az őrölt szerecsendióval, a zúzott fokhagymával, sóval, borssal, majd kihűtjük a
mártást, és egyenként jól elkeverünk benne 4 egész tojást.
Ha ezzel megvagyunk, belemorzsolunk 15-20 dkg feta sajtot, és hozzáadjuk az
apróra vágott petrezselymet is. A mártást összekeverjük a kifőtt pennével, és
egy kivajazott sütőtálba öntjük. Tetejét megszórjuk vastagon reszelt sajttal, és
előmelegített sütőben 200 °C-on addig sütjük, míg a teteje aranybarnára sül.
Friss salátával kínáljuk.
Egy századot látott megtörténni
Beszélgetés a 100 éves Bakó Ferenccel »
Ősi ünnep új ruhában: a Valentin-nap másfél évezredes története
A népszerű ünnep a pogány Római Birodalom Lupercaliájára vezethető vissza »
Magyar hősök, zsidó túlélők: drámai holokauszt-történetek
Akik elmondják az elmondhatatlant »