Hozzávalók: Személyenként 30x30-as sütőpapír, de lehet kisebb is a halfilé
nagyságától függően. 4 szelet, egyenként 25 dkg-os nyelvhalfilé, de ízlés
szerint készíthetjük más tengeri halból is, 8 szem közepes nagyságú
koktélparadicsom, 4 ágacska friss citromfű, 4 kis gerezd megtisztított
fokhagyma, 4 evőkanál fehérbor, só, olívaolaj.
Elkészítés: Ahány személyre főzünk, annyi csomagot készítünk. A sütőpapírt
egyenként kiterítjük, egyik felére ráhelyezzük a besózott halfilét. Megöntözzük
2-3 evőkanál olívaolajjal és 1 evőkanál fehérborral. A halszelet tetejére
halmozunk 2 szem felkarikázott paradicsomot, 1 ágacska citromfüvet, 1 gerezd
zúzott fokhagymát, majd a sütőpapír másik felét ráhajtjuk a halra. A csomag
széleit szorosan feltekerjük, hogy sülés közben a gőz ne tudjon „kiszökni”. Ha a
csomagokkal elkészültünk, sütőlapra helyezzük őket, és előmelegített sütőben 220
fokon sütjük. Körítésként adhatunk hozzá fóliában sült burgonyát vagy bármilyen
párolt zöldséget.
Egy századot látott megtörténni
Beszélgetés a 100 éves Bakó Ferenccel »
Ősi ünnep új ruhában: a Valentin-nap másfél évezredes története
A népszerű ünnep a pogány Római Birodalom Lupercaliájára vezethető vissza »
Magyar hősök, zsidó túlélők: drámai holokauszt-történetek
Akik elmondják az elmondhatatlant »