hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Fekete-erdő torta
RECEPT

2007. 10. 30.
Bár ez a torta „százféleképpen” készíthető, íme egy gyors és könnyű változata: a csokoládés piskótalap és a tejszínhab alkotja az alapot, az aromáról pedig a meggy és a fahéj gondoskodik.

Hozzávalók: 1 db kerek kakaós tortalap, 1/2 l tejszín, 1 üveg meggybefőtt, 1
csomag vaníliás pudingpor, porcukor, csokireszelék, fahéj, rumaroma.

Elkészítés: A meggyet lecsöpögtetjük, kimagozzuk – 12 szép szemet
félreteszünk a díszítéshez – és megszórjuk egy kis fahéjjal, pár csepp
rum-aromával és porcukorral. A vaníliás pudingot a meggy lecsöpögtetett levében
megfőzzük. A tejszínhabot egy kis porcukorral jó keményre felverjük. A
tortalapot három részre vágjuk, majd az alsó lapra a puding és a tejszínhab egy
részét kis halmokba rakjuk és elsimítjuk, majd a meggyet rápakoljuk. Óvatosan
rátesszük a következő lapot, rátesszük a maradék pudingot és a tejszínhab egy
részét, majd a tortalap tetejét. A maradék tejszínnel körös-körül bevonjuk a
tortát (az oldalát is). Kevés tejszínből habrózsákat is nyomhatunk a torta
szélére, majd a félretett meggyszemekkel és csokoládéreszelékkel díszítjük. A
hűtőben kb. 2 órát szilárdulni hagyjuk.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!